29 Aralık 2014 Pazartesi

Bilgisayar alırken nelere dikkat edilmeli ?


Öncelikle Masaüstü bilgisayarı veya laptop pc’yi ne amaçla alıyoruz buna karar vermeliyiz.
Çünkü en düşük bilgisayar 500-750 TL’den başlıyor. 
Neredeyse asgari ücrete denk geliyor. Kullanmayacağımız özelliklere boşa para harcamamak veya ihtiyacımızı karşılayamayacak bir bilgisayar almamak için nasıl bir bilgisayar alacağımıza önceden karar vermeliyiz.

Bilgisayarlar Cpu değerlerine göre kategorize edilmektedir. Örneğin İntel işlemciler i3, i5, i7 isimleriyle sınıflandırılırken AMD işlemciler A3, A4, A6, A8 diye sınıflandırılmaktadır. Burada bizlere en çok sorulan soru AMD mi İntel işlemcili mi bir bilgisayar almalıyım?
Eğer oyun ve grafik yönü güçlü bir bilgisayar istiyorsanız AMD programsal ve işlevsel yönü güçlü olsun diyorsanız İntel işlemcili bir bilgisayar almanız uygun olacaktır.

Bilgisayar alacağımız zaman işlemci gücü de önemli bir değer teşkil eder. İşlemci gücünün fazla olması, yine performansı etkileyen önemli bir detaydır.

Oyun oynamaya fazla zaman ayıranlar, ekran ve ses özelliklerine de dikkat etmelidirler.
Ekran kartının iyi olması, bir bilgisayarı çok üstün kılabilmektedir. Son dönemde ekran kartlarının geliştirilmesine yönelik yeni çalışmaların yapıldığını da düşünürsek bilgisayar alırken ekran kartı değerine dikkat etmemiz gerektiğini söyleyebiliriz.
Genelde toplama türündeki bilgisayarlar da insanlar tarafından ilgi görür. Toplama bilgisayar, bireyin bilgisayar özelliklerini kendi belirlemesiyle bir araya getirilen bilgisayar türünü ifade eder. 
Bilgisayar alımında en önde gelen detaylardan birisi de fiyattır. Fiyat değeri düşük olan çok kaliteli bilgisayarlar da mevcuttur, bu nedenle iyi bir araştırma dâhilinde bilgisayar almamız daha mantıklı olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder